Üdvözöljük Önt, a RefillParadise.hu webáruház
2010 áprilisi hírlevelének olvasóját!*

* Ezt az email-t azért kapja, mert feliratkozott a www.RefillParadise.hu hírlevelére. Kéretlenül nem küldünk levelet, a címét nem adjuk ki senkinek.
Ha a levélben levő linkekre nem tud kattintani, másolja át azokat a webböngészője címsorába, ha meg akarja nyitni.


Nyomtasson Ön is akár ÖTÖDÁRON vagy MÉG GAZDASÁGOSABBAN a HP, CANON vagy LEXMARK tintasugaras nyomtatójával!

A www.RefillParadise.hu webáruház célja, hogy Önnek sokkal gazdaságosabb -akár ötöd- vagy nyolcadáron történő- nyomtatást tegyen lehetővé HP, CANON, LEXMARK tintasugaras nyomtatójával.

Ehavi hírlevelünkben szereplő kedvezmény-kuponokkal minden ink-mate tintapatron-utántöltő kittre jelentős kedvezményeket adunk. A kuponokat a hírlevelünk végén találja.

Korábbi hírleveleinket a www.RefillParadise.hu weblapon - jelszavas hozzáféréssel - el tudja olvasni. A jelszó: egyrejobban.

 

Aktuális témánk:
A patrontöltés során elkövethető hibák - Számoljunk le velük!

Sokan aggódnak az első patrontöltésük előtt, mert egy olyan dolgot kell megtenniük, amit azelőtt még soha nem próbáltak. Úgy érzik, hogy ezzel valami 'ismeretlen területre' tévednek, nem érzik magukat kellően felkészültnek.

Szeretnénk megnyugtatni őket. Az ink-mate utántöltő készleteket úgy tervezték, hogy a lehető legegyszerűbben, legbiztonságosabban lehessen feltölteni velük a patronokat. Néhány apró szabályt érdemes betartani, de ezzel együtt is annyira egyszerű, hogy eddig még mindenkinek sikerült megtanulnia.

Miután megtanulta, és átérzi annak a jelentőségét, hogy a 4000 - 8000 Ft-os patronok megvásárlása helyett mindössze 400 - 600 Ft-os költséggel jár a patron újratöltése, Ön is elkötelezett híve lesz az utántöltő készleteknek. Gondoljon csak bele, mi minden fontos, hasznos vagy élvezetes dologra tudná elkölteni azt a pénzét, amelyet a patronvásárlással tulajdonképpen csak kidobna az ablakon...

Maga a patrontöltés egy valóban egyszerű, mindenki által gyorsan megtanulható dolog, mégis van néhány jellemző hiba, amelyet ha ritkán is, de el szoktak követni. Nézzük most át ezeket:

1.) Túl gyorsan töltik be a tintát a patronba

Mit okoz:
A cella szivacsos állományában légbuborékok, tintával körbezárt légzárványok maradnak. Ezek általában 1-2 nap alatt maguktól is eltávoznak, de ha a fúvókák közelében keletkezett egy ilyen, az átmeneti nyomtatási gondokat, csíkozást, színkimaradást okozhat.
Hogyan előzhetjük meg:
A tintát lassan töltsük be a szivacsba, szánjunk pár percet egy-egy szín betöltésére. A betöltés közben gyakran álljunk meg, várjunk egy keveset.
Hogyan hozhatjuk helyre:
Ha már kialakult a légzárvány és nyomtatási problémát okoz, próbáljuk meg a patron sarkát - vastag újságpapírral letakart - asztalhoz ütögetni. Vigyázzunk, hogy a fúvókák ne érjenek az asztalhoz, csak a patron sarka ütődjön az újságpapíron.


2.) Nem jól végzik el a fúvókalégtelenítést

Mit okoz:
A fúvókasor nem indul el, továbbra is üresen, színhiányosan vagy csíkosan nyomtat. Ha így folytatjuk a nyomtatást, az a fúvókasor tönkremenetelét okozhatja, tehát mielőbb állítsuk le a nyomtatót.
Hogyan előzhetjük meg:
Gondoskodjunk arról, hogy a patron jól illeszkedik a feltöltőkeretbe, a légtelenítéskor valóban vákuumot képezünk és nem a fúvókasor mellett szívunk be levegőt. Ellenőrizzük, hogy valóban sikerült kb. 1 ml tintát kiszívni, nem csak hab jött ki a fúvókákon.
Hogyan hozhatjuk helyre:
Ismételjük meg a légtelenítést úgy, hogy gondoskodjunk róla, hogy a patron jól illeszkedjen a gumitömítéshez a légtelenítőkeretben. Ha a fúvókák kezdődő beszáradása miatt nem sikerült a fúvókalégtelenítés, pár percre tartsuk enyhén fúvó gőzsugárba a fúvókasort, majd ezután ismételjük meg a légtelenítést.


3.) Nem bővítik fel eléggé a feltöltőnyílást (CANON patronok esetén fordul elő)

Mit okoz:
Ha szorul a tű a feltöltőnyílásban, akkor nem tud mellette kijönni az a levegő, amit a tinta szorít ki a patrontestből. Így a túlnyomás hatására a tinta a fúvókákon keresztül kezd folyni.
Hogyan előzhetjük meg:
Fúrjunk megfelelő méretű lyukat, a tű vastagsága 2-3-szorosának megfelelő méretűt.
Hogyan hozhatjuk helyre:
Bővítsük fel a feltöltőnyílást. Ha a dobozban levő fúróeszközzel nem boldogulunk, akkor akár egy hegyes végű ollóval is nagyobbá tehetjük a lyukakat. Nyugodtan fúrjunk akár 1 - 1.5 mm átmérőjű lyukat is, az nem okoz gondot.

4.) Nem a megfelelő helyre töltik az egyes színeket

Mit okoz:
Ez szinte a legsúlyosabb hiba, amit el lehet követni. A patron teljesen rossz színeket nyomtat, általában minden színből jóval sötétebbet és a színek gyakorlatilag felismerhetetlenek. Érdemesebb megelőzni, mert a helyrehozása igencsak körülményes, és nem is biztos, hogy teljesértékű eredményt ad.
Hogyan előzhetjük meg:
Gondosan győződjünk meg az egyes cellák színeiről és figyeljünk oda a feltöltésnél. Arra is figyeljünk, nehogy túltöltsük a cellát és az egyik szín átfolyjon a másik cellába.
Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik színt melyik lyukba kell töltenünk, szúrjunk le a feltöltőlyukon keresztül a szivacsos állományba egy fogpiszkálót, az kellően elszíneződik ahhoz, hogy megállapítsuk belőle az adott cella színét.
Hogyan hozhatjuk helyre:
Ha már megtörtént a baj, ha már keresztbeszennyeződött valamelyik cella, akkor próbáljuk meg ebből a cellából a kis légtelenítőfecskendővel (vagy ha már van üres nagyfecskendőnk, amiben a tinta volt, azzal) és a tűvel kiszívni a lehetséges legtöbb tintát (több helyre leszúrva a tűt, mindenhonnan kiszívva a tintát), majd elegendő mennyiségű vízzel próbáljuk meg átmosni a szivacsot. (Ez akár 40-50-szeri átmosást is jelenthet.) A fecskendővel és a tűvel juttassunk a szivacs alsó részébe vizet, majd szívjuk ki onnan. Tiszta vízzel ismételjük a folyamatot addig, amíg a kiszívott víz már csak alig elszíneződött. Ezek után igyekezzünk a vizet minél jobban eltávolítani a szivacsból. Ha úgy érezzük, sikerrel jártunk, akkor töltsük fel az így kitisztított cellát a helyes színnel, majd végezzük el a fúvókalégtelenítést, de ne csak 1 ml tintát szívjunk ki, hanem akár 2-3 ml-t is. Az esetek nagy részében a továbbiakban csak kis színeltérést tapasztalunk. A következő patrontöltéskor pedig már teljesen helyreáll a patron színhűsége.

Reméljük, Önnek is segítenek a fenti tanácsaink.

        További sok sikert és gazdaságos nyomtaást kívánunk!


Az ink-mate tintapatron-utántöltő készleteket a weblapunkon (www.RefillParadise.hu) tudja megrendelni, és postai utánvéttel szállítjuk ki, azaz a postás viszi ki, és neki kell a vételárat készpénzben kifizetni az átvételkor.

A patronok töltését csak egyszer kell megtanulni, onnan kezdve gyakorlatilag egy életen át gazdaságosabban tud nyomtatni, kevesebb mint ötödáron, így nem fogják nyomasztani az egyre emelkedő patronárak.

Ha Ön otthon már elégedetten használja az ink-mate utántöltő kitteket, mutassa meg
ezt az ismerőseinek, szomszédainak is, hálásak lesznek érte, hogy egy ilyen egyszerű módszerrel komoly összegeket tudnak megtakarítani!



Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...    www.RefillParadise.hu
Másolja be a webböngészője címsorába, tegye be a böngészőjében a Kedvencei, Könyvjelzői közé, hogy segíthessünk, amikor szüksége lesz rá!



Továbbra is várjuk a visszajelzéseiket, véleményüket, történeteiket, a másokat is bátorító tapasztalataikat!



"Most próbáltam ki először a RefillParadise utántöltőit, és kellemesen csalódtam. Meglepett az a profizmus, amellyel a fúvókák légtelenítésének problémáját oldják meg. Maximálisan elégedett vagyok az utántöltő készletekkel! "
                                                                                           Sólyom Árpád


"Már korábban is próbálkoztam a patronjaim feltöltésével, de akkor nem sok sikerrel jártam. A fiam szerzett valami kis üvegcsékben nyomtatótintát, és leírás nélkül, injekcióstűvel felszippantva kellett beleügyeskedni a patronba. Most már tudom, hogy mi lehetett a gond, a fúvókák légtelenítése nélkül nem ért semmit az egész cirkusz. Az ink-mate utántöltőkkel nem lehet ilyen gond."
                                                                                           Kalapos K. Péter

"A könyvelő vállalkozásomban nagyon sok festékpatron fogyott, és az utóbbi időkben tényleg nagyon felment az áruk. Egy ügyfelemtől hallottam erről az utántöltési módszerről és rögtön utánajártam a dolognak. Azóta elégedett vásárlójuk vagyok!"
                                                                                          Harmati Ferencné


Ha az ismeretségi körében van valaki, aki fel tudná használni a kedvezmény-kupont, vagy akinek szeretne segíteni a nyomtatási költségeinek csökkentésében, kérjük, küldje el neki az egész hírlevelet. Ezzel nem csak az ismerősének segít pénzt megtakarítani, hanem nekünk is segít, hogy minél több embernek segíthessünk gazdaságosabban és környezetkímélőbb módon nyomtatni.

Kedvezménykuponok, amelyeket a rendelésébe be tud másolni:

A 2010. április végéig - illetve a májusi első hírlevelünkig - érvényes 5%-os kedvezményt az ink-mate minden típusú utántöltő kittjére a következő kupon-kóddal veheti igénybe:
    Utántöltő-5%-UrsulaAndress-04

(Tipp: Kérdezze meg az ismerőseit is, hogy milyen nyomtatójuk van, segítsen nekik kiválasztani a szükséges utántöltőt, így együtt tudják megrendelni azokat... Így az egy főre eső postaköltséget is csökkenteni tudják!)

A megrendelésébe feltétlenül írja bele a kedvezmény-kupon-kódot, mert csak ezzel jár Önnek a kedvezmény. A kedvezmény-kupont átadhatja ismerőseinek is, tehát mindannyian felhasználhatják egyszerre is. (Sőt, ha együtt rendelnek, akkor még az egy főre eső postaköltségük is csökken!)


További sok sikert és gazdaságos nyomtatást kíván:
      A www.RefillParadise.hu csapata, a NETREND Bt.